top of page

Case: Libresse

Arbetsgrupp:

Elin Hultén &. Moa Andersson. tävlingsbidrag

 

Uppdrag: Att på ett kreativt sätt använda använda Ocean Outdoors utomhusenheter för att generera fler donationer till Min Stora Dag.

Målgrupp: Kampanjens primära målgrupp är skärmens nyfikna förbipasserande, den sekundära är deras följare i sociala medier som erbjuds att skänka pengar, och ytterligare en sekundär målgrupp nås via mediaspridning av kampanjen.

Insikt: Ingens dröm är den andres lik, och med varje bidrag till Min Stora Dag skapar vi något unikt.

Analys och lösning

Utifrån vår insikt att “ingens dröm är den andres lik, och med varje bidrag till Min Stora Dag skapar vi något unikt” gjorde vi en digital vikgubbe. En idé som härstammar ur de spel och lekar barn kan spela för att fördriva tiden, oavsett var de befinner sig. Genom barndomens lekar vill vi förflytta målgruppen från att vara passiva betraktare av kampanjen, till att bli aktiva deltagare.

En vertikal interaktiv DOOH skärm med rörelseigenkänning sätts upp på en plats i staden där mycket människor rör sig. Bilden på skärmen föreställer en vikgubbe med tre olika segmet. Huvud, kropp och ben. Varje enskilt segment illustrerar en önskning gjord av ett barn hos Min Stora Dag. Genom att swipea på de olika vikningarna kan åskådaren vika fram sin egen gubbe av alla önskningar. 

Blir det Kosovare Asllanis ben med Jan Björklunds kläder och ett trollkarlshuvud? Eller kanske kungens huvud med simfötter och en orm runt midjan? Du bestämmer!

När vikgubben är färdig får spelaren scanna en QR-kod där hen erbjuds att få sitt alster skickat till telefonen och möjlighet att skänka pengar och dela bilden till sin story i SoMe. I storyn läggs en länk, "Jag har skänkt pengar till Min Stora Dag, gör det du med", automatiskt med. Vikgubben är kvar på skärmen som reklambild tills nästa person börjar leka.

bottom of page