top of page
ben_under_ny_låg.jpg
  • Facebook
  • Instagram

Case: Ben and Jerry´s

Arbetsgrupp:

Copy: Lovisa van Reis, Moa AnderssonAD: Cassandra Höglind, Delia Fröbom. Fiktivt case.

 

Utmaning:

De senaste åren har glassförsäljningen i Sverige ökat med 197% enligt siffror från SCB. Sverige ligger nu i topp som en av de högsta glasskontumenterna i världen. Den typ av glass som främst ökar är de klassiska glassarna som köpes i storpack. Ben & Jerry’s behöver agera för att ta plats på den växande marknaden.

 

Uppdrag:

Lansera den nya smaken Rainbow Dough på den svenska marknaden. 

Lösning

För att Ben and Jerry’s till top of mind för målgruppen skapar vi ett spel, Rollin´for the dough. Spelet är ett lättillgängligt mobilspel, inte helt olikt Candy Crush och andra av speltillverkaren Kings spel, vilka också har målgruppen 25 - 45 åriga kvinnor. Spelet är fartfyllt, färgglatt och lekfullt. Det är den typen av spel som du spelar medan du väntar på bussen. Det ger snabba kickar - och du blir grymt sugen på glass. 

Kampanjspel: Rollin´ for the dough

bana3mockup.png
bana2mockup.png

Spelets värld och regler

Spelmiljön är lantlig, livfull med klara färger. Den är tecknad i klassisk Ben & Jerry's manér, precis som glassförpackningarna. Målet är att du som spelare ska känna igen Ben & Jerrys formspråk direkt när du öppnar spelet. 

 

Spelaren styr kossan Benjamina, en ko som rymt från sin hage för att börja rulla glasskulor. Hennes dröm är att lämna kohagen för starta en egen glassbar, och när du är klar med alla spelets nivåer har hon fått ihop tillräckligt 

många glassmaker för att öppna .baren. Genom att rulla glasskulan Benjamina står på i rätt typ av smaksättning samlar du ihop till den korrekta smaken för banan. Men akta dig! Bonden är dig är dig hack i häl för att fånga in Benjamina. Rullar du i fel smaksättare saktas du in och bonden kan fånga dig. Blir du fångad får du börja från början. Kobajs är mycket likt choklad, rullar du i kobajset så blir kulan osäljbar och du förlorar alla dina poäng.


Det gäller att hålla sig på banan. Som spelare måste du se till att stra så du håller dig inom banans gränser, annars trillar du av kanten och måste börja om från början.
Spelet förmedlar Ben & Jerry's kreativa och lekfulla sida. Ben & Jerry's ikoniska formspråk genomsyrar hela estetiken, och varumärkets Benjamina är spelets huvudperson. Genom att låta Fairtrade-skyltarna stå för extraliv så visar spelet också på företagets starka etiska värderingar. 

bana1mockup.png

Kommunikation

På insidan av varje glassförpackning finns en QR-kod som tar dig direkt till Rollin´ for the dough. Spelet marknadsförs också på de sociala kanalerna, inklusive hemsidan, där det är lätt att klicka sig fram till nedladdning av spelet.

Game on

bottom of page